- Migdolai, 1 stiklinė
- Vanduo, 3.5 stiklinės
- Klevų sirupas, 1 valgomasis šaukštas
- Natūrali vanilės esencija, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Jūros druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Iš vakaro riešutus nuplaukite po tekančiu vandeniu, užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti. Ryte vandenį nupilkite, o riešutus praskalaukite po tekančiu vandeniu.
Į virtuvinį kombainą suberkite išbrinkusius riešutus, supilkite vandenį. Plakite, kol riešutai visai susiplaks ir pavirs į baltą skystį. Gautą migdolų pieną perkoškite per tankų kiaurasamtį arba kelis kartus perlenktą marlę.
Atlikusius tirščius atidėkite (iš jų vėliau bus galima pasidaryti miltų). Pieną perkoškite antrą kartą, kad jame visai neliktų tirščių, ir supilkite į kokteilinę. Ten pat suberkite prieskonius, druską, įpilkite klevų sirupo ir gerai išplakite.
Naminį migdolų pieną galima laikyti šaldytuve iki 5 dienų.