- Miltai, 400 gramų
- Vanduo, 250 gramų
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Augalinis aliejus, 80 mililitrų
- Šviežios mielės, 12 gramų
- Obuoliai, 2 vienetai
- Kriaušė, 1 vienetas
- Apelsinas, 0.5 vieneto
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Į karštą vandenį įberkite druskos, cukraus, supilkite aliejų ir užvirinkite. Atvėsinkite, įmaišykite mieles, ištirpinkite jas, sudėkite miltus, užmaišykite minkštą grietinės tirštumo tešlą. Padėkite šiltai valandai arba pusantros.
Obuolius ir kriaušes perpjaukite, išimkie sėklas, supjaustykite su nuluptais apelsinais skiltelėmis.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite riebalais ir suverskite tešlą, paskirstykite šlapiomis rankomis, kad išeitų 1-1,5 cm storio lakštas. Išdėliokite vaisius, pabarstykite cukrumi.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 35-40 minučių.
Apliekite medumi ir patiekite.