- Rikota, 400 gramų
- Tarkuotas Parmezano sūris, 100 gramų
- Lietiniai, 8 vienetai
- Špinatai, 500 gramų
- Truputis tarkuoto muskato
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Nuplaukite špinatus, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirkite porą minučių, tada nusunkite ir atvėsinkite. Supjaustykite ir sumaišykite su rikota (tinka ir paprasta varškė) bei tarkuotu Parmezano sūriu. Pagardinkite muskatu, druska ir pipirais.
Aptepkite paruošta mase lietinius ir sulankstykite (tiesiog perlenkite 2 kartus, susukite voleliu arba padarykite vokelius). Sudėkite ant riebalais išteptos kepimo formos, pabarstykite trupučiu tarkuoto Parmezano ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Ypač patiks vaikams, tačiau neabejingi liks ir suaugusieji. Galima pasiruošti kaip pusfabrikačius ir kurį laiką laikyti šaldytuve (tačiau būtinai įvyniokite į maistinę plėvelę, kad nedžiūtų).