- Burokėliai, 2 vienetai
- Marinuotas agurkas, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Silkės filė, 1 vienetas
- Svogūnų laiškai, 1 pundelis
- Majonezas, 25 gramai
- Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Burokėlius nuplaukite, perpjaukite į 4 dalis ir išvirkite.
Nulupkite, smulkiai sutarkuokite kartu su agurku, susmulkinkite svogūną.
Sudėkite majonezą ir išmaišykite, jei reikia - įberkite druskos. Jei masė išėjo per skysta, skysčio perteklių reikia nusunkti.
Supjaustykite silkę, atskirkite ašakas. Į delną įdėkite burokėlių masės, padarykite blynelį, į jo vidurį įdėkite silkės, kraštus užlenkite ir surutuliokite kamuoliuką.
Lėkštę išklokite salotų lapais arba petražolėmis, vieną šalia kito sudėkite rutuliukus, įbeskite po perlenkto svogūno laiško galą (padarykite kekes), patiekite.