- Šaldytos bruknės, 100 gramų
- Obuoliai, 2 vienetai
- Šaldytos vyšnios be kauliukų, 200 gramų
- Cukrus, 1 stiklinė
- Bulvių krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
- Vaisių sultys (gali būti vyšnių, bruknių), 150 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Atitirpinkite uogas, obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir sėklalizdžius.
Pertrinkite uogas ir obuolius, suberkite cukrų, išmaišykite, pavirkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių.
Krakmolą sumaišykite su sultimis, supilkite į uogų ir obuolių masę, pamaišydami užvirinkite ir nukaiskite. Leiskite šiek tiek atvėsti.
Išpilstykite į formeles ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.