- Šiltas vanduo, 1 stiklinė
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Sausos mielės, 11 gramų
- Miltai, 3 stiklinės
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pienas, 5 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 70 gramų
- Česnakas, 4 skiltelės
- Žalumynai, 1 pundelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Indelyje sumaišykite mieles, šiltą vandenį, cukrų ir palaukite, kol suputos, pasklis mielių kvapas. Tuomet įsijokite miltus, berkite druską, pilkite aliejų. Išmaišykite, suminkykite. Tešlą pridenkite rankšluostėliu ir palikite kilti šiltoje vietoje apie valandą.
Suformuokite nedideles bandeles, jas skardoje sudėkite taip, kad liestųsi šonais. Patepkite pienu.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol apskrus.
Kol kepa bandelės, pasiruoškite česnakinį sviestą. Minkštą sviestą ištrinkite su druska, česnakais, žalumynais. Sviestu aptepkite dar karštas bandeles.
Šios bandelės tradiciškai tiekiamos prie barščių, tačiau, žinoma, jos tiks ir prie kitos sriubos ar troškinio, pusryčiams.