- Morkos, 5 vienetai
- Raudonasis svogūnas, 1 vienetas
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 30 mililitrų
- Kuminas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kalendra, 1 pundelis
- Česnakas, 1 skiltelė
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Razinos, 2 valgomieji šaukštai
- Fetos sūris, 300 gramų
Pasiruoškite salotų užpilą. Citrinų sultis išmaišykite su aliejumi, pridėkite pipirų, druskos, kumino, smulkiai sukapotos kalendros ir smulkiai sukapoto česnako. Išmaišykite. Žinoma, galima naudoti kitokius prieskonius, kuminą pakeisti kmynais, kalendrą - petražolėmis.
Morkas sutarkuokite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Daržoves, jeigu norite, trumpai,kad sušiltų, bet išliktų traškios, apkepinkite šlakelyje aliejaus, tačiau galima ruošti ir nekeptų daržovių, šaltas salotas.
Kepintas arba šviežias daržoves sumaišykite su razinomis, sutrupintu fetos sūriu, palaistykite užpilu, išmaišykite.
Ryškaus skonio salotos, kurias galima ruošti tiek šaltas, tiek šiltas. Puikiai tinka prie žuvies, paukštienos. Papildomai į salotas tinka įdėti virtų avinžirnių.