Turkiški troškinti baklažanai

Turkiški troškinti baklažanai
Ingredientai:
  • Nedideli baklažanai, 8 vienetai
  • Pomidorai, 4 vienetai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Aliejus, 6 valgomieji šaukštai
  • Petražolės, 1 pundelis
  • Pomidorų tyrė, 300 mililitrų
  • Česnakas, 6 skiltelės
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Citrina, 1 vienetas
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Pomidorų odelę įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Smulkiai supjaustykite.

  2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką smulkiai sukapokite arba perspauskite spaustuku, petražoles taip pat smulkiai sukapokite.

  3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, apkepinkite svogūnus iki kol suminkštės, tuomet sudėkite smulkintus česnakus ir patroškinkite dar minutę. Sudėkite pomidorus ir petražoles, supilkite pomidorų tyrę, likusį aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska, cukrumi, permaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

  4. Baklažanus supjaustykite nedidelėmis riekelėmis, jas pasūdykite, palaukite 20 min., perplaukite vandeniu.

  5. Baklažanus sudėkite į kepimo formą, užpilkite pasiruoštu troškintų daržovių padažu. Kepimo formą uždenkite folija. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

  6. Šis užkandis tradiciškai tiekiamas šaltas, su šviesia duona, tačiau jis skanus ir karštas, jį galima patiekti ir kaip garnyrą prie kitų patiekalų.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Vaida
» Rašyti komentarą