- Baklažanai, 4 vienetai
- Paprika, 1 vienetas
- Česnakai, 3 skiltelės
- Čili pipiras, 0.5 vieneto
- Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Actas, 1 valgomasis šaukštas
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Baklažanus supjaustykite riekėmis, jas pasūdykite ir leiskite pastovėti 20 min., o tuomet apiplaukite. Taip pašalinsite kartumą.
Balkažanus apkepinkite įkaitintame aliejuje, pridenkite ir truputį patroškinkite iki kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais.
Labai smulkiai sukapokite česnakus, smulkiais kubeliais supjaustykite raudonąją papriką bei čili pipirą (jeigu neturi šviežio, tai tiks ir truputis miltelių, galite nenaudoti, jeigu nemėgstate aštriai), pilkite acto, sumaišykite.
Į lėkštę sudėkite baklžanus, ant viršaus dėkite smulkintą mišinėlį iš česnakų, paprikų, čili. Palikite pusvalandį nusistovėti.
Šie baklažanai ypatingai tinka prie bulvių, o taip pat ir prie žuvies patiekalų.