- Lynas, 1 kilogramas
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Ryžiai, 100 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Aliejus kepimui
- Pipirai
- Žuvies prieskoniai
- Morkos, 200 gramų
- Poras, 1 vienetas
- Grietinėlė
- Krapai
- Petražolės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Supjaustykite žuvį, pabarstykite žuvies prieskoniais, druska ir pipirais, palikite porai valandų, kad geriau įsigertų. Apvoliokite miltuose ir pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių.
Puose ištirpinkite sviestą, sudėkite į jį pjaustytą porą, žuvies ir morkų gabaliukus. Viską užpilkite grietinėle ir troškinkite 15- 20 minučių.
Prieš baigiant troškinti sudėkite grietinę ir kapotus žalumynus. Viską pakaitinkite iki užvirimo ir nukelkite nuo ugnies.
Patiekite su virtais ryžiais.
2024-05-20 21:38