- Bulvės, 500 gramų
- Pomidorai, 350 gramų
- Faršas, 500 gramų
- Malti juodieji pipirai
- Kietas sūris, 200 gramų
- Svogūnas, 1 vienetas
- Augalinis aliejus
- Druska
- Sviestas, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
Kol bulvės verda, paruoškite faršą: susmulkinkite svogūną ir apkepkite aliejuje, kad suminkštėtų ir pagelstų, tada sudėkite pjaustytus pomidorus, kepkite dar porą minučių.
Kai pomidorai šiek tiek suminkštės, sudėkite faršą (geriausia naudoti jautieną arba liesą kiaulieną). Pabarstykite druska, pipirais, apkepkite.
Sutrinkite dar karštas ir nusunktas bulves su sviestu, sūrį sutarkuokite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite kepimo formą riebalais, sudėkite ir paskleiskite faršą, ant viršaus sudėkite bulves, išlyginkite.
Pabarstykite sūriu ir kepkite 30-40 minučių.
2013-05-11 12:16