- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Porai, 2 vienetai
- Česnakų skiltelės, 5 vienetai
- Didelė bulvė (nuskusta, supjaustyta), 1 vienetas
- Didelis žiedinis kopūstas, išskirstytas žiedynais, 1 vienetas
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Daržovių arba vištienos sultinys, 2 stiklinės
- Laiškiniai česnakai papuošimui
- Šoninės gabaliukai papuošimui
Dideliame puode ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų. Baltąją ir šviesiai žalią porų dalį plonai supjaustykite, sudėkite į puodą ir kepkite apie 4 minutes. Sudėkite česnako skilteles ir kepkite dar minutę.
Sudėkite bulvę, žiedynais išskirstytą kopūstą, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį, užvirinkite, sumažinkite temperatūrą, kad vos virtų, uždenkite ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
Puodą nukaiskite, leiskite jam šiek tiek atvėsti, jo turinį pertrinkite trintuvu iki vienalytės masės.
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais (jeigu dar trūksta), išpilstykite į dubenėlius ir patiekite pabarstę žalumynais ir keptos šoninės gabaliukais.
Sriuba idealiai tinka vėsiam rudeniui. Galima paruošti vegetarišką variantą - rinktis sriubai daržovių sultinį, nedėti šoninės. Bet kuriuo atveju bus labai skanu!