- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Perspausta česnako skiltelė, 1 vienetas
- Gabaliukais supjaustyti šparagai, 900 gramų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį
- Vištienos sultinys, 1 stiklinė
- Riebi grietinėlė, 0.5 stiklinės
- Šiek tiek laiškinių česnakų
- Smulkinti švieži krapai, 1 pundelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Dideliame puode ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite česnaką ir pakepkite apie 1 minutę. Sudėkite šparagus, pabarstykie druska, pipirais, gaminkite dar 5 minutes. Supilkite sultinį ir virkite, kol šparagai suminkštės (10-15 min.).
Pertrinkite sriubą elektriniu smulkintuvu, supilkite grietinėlę, pašildykite ir patiekite pabarstę žalumynais. Skanu su skrebučiais.
Ši sriuba nesudėtinga, tačiau išties skani. Tiks ir Velykų stalui.