Trinta šparagų sriuba

Trinta šparagų sriuba
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Perspausta česnako skiltelė, 1 vienetas
  • Gabaliukais supjaustyti šparagai, 900 gramų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį
  • Vištienos sultinys, 1 stiklinė
  • Riebi grietinėlė, 0.5 stiklinės
  • Šiek tiek laiškinių česnakų
  • Smulkinti švieži krapai, 1 pundelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame puode ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite česnaką ir pakepkite apie 1 minutę. Sudėkite šparagus, pabarstykie druska, pipirais, gaminkite dar 5 minutes. Supilkite sultinį ir virkite, kol šparagai suminkštės (10-15 min.).

  2. Pertrinkite sriubą elektriniu smulkintuvu, supilkite grietinėlę, pašildykite ir patiekite pabarstę žalumynais. Skanu su skrebučiais.

  3. Ši sriuba nesudėtinga, tačiau išties skani. Tiks ir Velykų stalui.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Ligita
» Rašyti komentarą