- Šparaginės pupelės, 200 gramų
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Jogurtas, 100 gramų
- Vynas, 0.5 stiklinės
- Grietinėlė, 1 valgomasis šaukštas
- Žalumynai, 1 pundelis
- Citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Pasūdykite vandenį ir suberkite pupeles. Pavirkite apie 10 minučių, perkoškite, nuovirą supilkite į puodą.
Pupeles sugrūskite ir sumaišykite su nuoviru. Į tą patį puodą supilkite vyną, grietinėlę, sudėkite sviestą, įberkite dar truputį druskos, pagardinkite pipirais ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį.
Sriubą sutinkite, paskaninkite citrinų sultimis ir jogurtu. Galite papuošti žalumynais.