Trinta saldžiųjų paprikų sriuba

Trinta saldžiųjų paprikų sriuba
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Saldžiosios paprikos (raudonos), 8 vienetai
  • Morkos, 2 vienetai
  • Augalinis aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Laurų lapai, 2 vienetai
  • Česnako skiltelės, 2 vienetai
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • druska, pipirai
  • Kario prieskoniai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanduo arba sultinys, 1.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Paprikas nuplaukite ir sveikas sudėkite į skardą ar kepimo formą.

  2. Įkiškite į iš anksto iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite 15 min., apverskite ir kepkite dar tiek pat. Paprikos turi vietomis patamsėti, apdegti.

  3. Labai atsargiai sudėkite paprikas į sandarų paketą arba pridenkite folija, kad atidrėktų ir būtų lengviau nuluppti odelę. Leiskite visiškai atvėsti.

  4. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, morkas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  5. Į puodą su storu dugnu įpilkite aliejaus, jį įkaitinkite, sudėkite svogūną ir česnaką, kepkite 3 minutes.

  6. Sudėkite morkas, troškinkite ant vidutinio stiprumo ugnies kelias minutes. Tuo tarpu nulupkite paprikas, pašalinkite sėklas, kotus, palikite tik minkštimą - jį sudėkite į puodą su svogūnais, užpilkite vandeniu arba sultiniu - tiek, kad dengtų daržoves. Įberkite druskos, pipirų, kario prieskonių, įmeskite lauro lapą ir virkite, kol morkos suminkštės.

  7. Išgriebkite lauro lapą ir pertrinkite sriubą. Jei reikia - įpilkite dar šiek vandens arba sultinio ir dar kartą užvirinkite.

  8. Išpilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite neriebia grietine, grietinėle, žalumynais ar trupučiu tarkuoto sūrio.

  9. Kad sriuba būtų sotesnė, galima rinktis mėsos sultinį. Jei ruošiate sriubą vaikams - nepadauginkite aštrių prieskonių!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Raminta
» Rašyti komentarą