- Saldžiosios paprikos (raudonos), 8 vienetai
- Morkos, 2 vienetai
- Augalinis aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Laurų lapai, 2 vienetai
- Česnako skiltelės, 2 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- druska, pipirai
- Kario prieskoniai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanduo arba sultinys, 1.5 stiklinės
Paprikas nuplaukite ir sveikas sudėkite į skardą ar kepimo formą.
Įkiškite į iš anksto iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite 15 min., apverskite ir kepkite dar tiek pat. Paprikos turi vietomis patamsėti, apdegti.
Labai atsargiai sudėkite paprikas į sandarų paketą arba pridenkite folija, kad atidrėktų ir būtų lengviau nuluppti odelę. Leiskite visiškai atvėsti.
Svogūną ir česnaką susmulkinkite, morkas supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Į puodą su storu dugnu įpilkite aliejaus, jį įkaitinkite, sudėkite svogūną ir česnaką, kepkite 3 minutes.
Sudėkite morkas, troškinkite ant vidutinio stiprumo ugnies kelias minutes. Tuo tarpu nulupkite paprikas, pašalinkite sėklas, kotus, palikite tik minkštimą - jį sudėkite į puodą su svogūnais, užpilkite vandeniu arba sultiniu - tiek, kad dengtų daržoves. Įberkite druskos, pipirų, kario prieskonių, įmeskite lauro lapą ir virkite, kol morkos suminkštės.
Išgriebkite lauro lapą ir pertrinkite sriubą. Jei reikia - įpilkite dar šiek vandens arba sultinio ir dar kartą užvirinkite.
Išpilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite neriebia grietine, grietinėle, žalumynais ar trupučiu tarkuoto sūrio.
Kad sriuba būtų sotesnė, galima rinktis mėsos sultinį. Jei ruošiate sriubą vaikams - nepadauginkite aštrių prieskonių!