Trinta raudonųjų lęšių sriuba

Trinta raudonųjų lęšių sriuba
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Česnako skiltelės, 2 vienetai
  • Didelis saliero stiebas, 1 vienetas
  • Didelė morka, 1 vienetas
  • Bulvė, 1 vienetas
  • Raudonieji lęšiai, 1 stiklinė
  • Vištienos arba daržovių sultinys, 1.5 litro
  • Malti kuminai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kajeno pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Šviežiai spaustos citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką, apkepkite porą minučių, sudėkite supjaustytą salierą, morką ir gaminkite dar 5 minutes. Sudėkite supjaustytą bulvę, lęšius, supilkite sultinį ir viską užvirinkite. Uždenkite dangčiu ir virkite ant nestiprios ugnies, kol daržovės suminkštės (apie 40 min.).

  2. Pertrinkite sriubą, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais, išpilstykite į dubenėlius ir patiekite.

  3. Sveika ir lengvai paruošiama sriuba!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Diana
» Rašyti komentarą