- Pievagrybiai, 500 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Sultinys (tinka tiek daržovių, tiek paukštienos ar mėsos), 600 mililitrų
- Grietinėlė, 200 mililitrų
- Miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 50 gramų
- Aliejus (kepimui), 3 valgomieji šaukštai
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Pievagrybius pavalykite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus taip pat supjaustykite kubeliais.
Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Jame kelias minutes apkepinkite svogūnus, tuomet sudėkite grybus ir pakepinkite juos 5-7 minutes iki kol šiek tiek suminkštės.
Storadugniame puode ištirpinkite sviestą, į jį suberkite miltus ir nuolat maišant apkepinkite porą minučių iki kol turėsite vienalytę, auksinės spalvos tyrelę. Vis maišant supilkite sultinį ir jį užvirinkite. Tuomet sudėkite kepintus grybus ir svogūnus, vėl palaukite, kol užvirs, pagardinkite druska, pipirais, pertrinkite per sietelį ar maisto smulkintuvu. Sumažinkite ugnį iki minumo ir pakaitinkite dar 5-7 minutes.
Galiausiai supilkite grietinėlę, išmaišykite, minutėlę pakaitinkite ir tiekite.
Sriubą galima patiekti su skrebučiais, smulkintais žalumynais, tinka įberti truputį labai smulkiai kapotų, be riebalų paskrudintų graikinių riešutų.
2021-08-16 22:03