- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Vidutinio dydžio smulkintas svogūnas, 1 vienetas
- Supjaustytas salieras, 1 vienetas
- Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vienetai
- Švieži susmulkinti čiobreliai arba petražolės, 1 valgomasis šaukštas
- Supjaustytos morkos, 5 stiklinės
- Vanduo, 2 stiklinės
- Vištienos arba daržovių sultinys, 4 stiklinės
- Liesa grietinėlė, 0.5 stiklinės
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Maltų pipirų pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Sudėkite į puodą sviestą, supilkite aliejų. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sviestas ištirps. Sudėkite svogūną ir salierą, kaitinkite maišydami dar 4-6 minutes. Sudėkite česnaką ir žalumynus, pamaišydami kaitinkite dar 10 sekundžių.
Įmaišykite morkas, supilkite vandenį ir sultinį, padidinkite temperatūrą, kaitinkite, kol ims gerai kunkuliuoti, tada sumažinkite, ir virkite apie 25 minutes.
Sriubą pertrinkite, įmaišykite grietinėlę, druską ir pipirus.
Šaldytuve šią sriubą uždengus galima laikyti iki 4 dienų, užšaldžius - iki 3 mėnesių.