Trinta morkų ir salierų sriuba

Trinta morkų ir salierų sriuba
Ingredientai:
  • Salierų stiebai, 7 vienetai
  • Morkos, 3 vienetai
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Daržoves nuplaukite, nuskuskite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

  2. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų (galite naudoti ir sviestą) ir jame pakepinkite daržoves iki kol šiek tiek paminkštės, apie 3-4 min.

  3. Daržoves užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad jos būtų vos vos apsemtos. Vandenį, jeigu tik norite, galite keisti sultiniu arba pienu. Sultinys arba pienas taip pat turėtų būti labai karšti, verdantys.

  4. Virkite ant silpnos ugnies apie 20 min. iki kol daržovės bus visiškai minkštos.

  5. Sriubą pertrinkite maisto smulkintuvu arba per sietelį.

  6. Pertrintą sriubą dar pakaitinkite iki užvirimo, išjunkite, uždenkite ir palaukite 10 min., leiskite pasiskirstyti skoniams.

  7. Tiekiant pagal skonį užberkite druskos, pipirų. Sriubą taip pat galima pagardinti kariu, užsiberti be riebalų skrudintų moliūgų, sezamo, saulėgrąžų sėklų.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą