- Moliūgas, 1 kilogramas
- Bulvės, 2 vienetai
- Morkos, 2 vienetai
- Grietinėlė, 0.5 stiklinės
- Svogūnas, 1 vienetas
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Aliejaus, 2 valgomieji šaukštai
Moliūgą supjaustykite nemažais gabalais, odelės nelupkite, bet sėklas pašalinkite. Vidinę moliūgų pusę patepkite aliejumi ir dėkite į orkaitę, ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Odele į viršų. Moliūgus kepinkite iki 160 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje iki kol suminkštės, apie valandą.
Moliūgų minkštimą nuskobkite nuo odelės, tą galite padaryti šaukštu. Tokia kepintų moliūgų tyrė labai aromatinga, su ja gaminta sriuba bus ryškesnio skonio. Tokia rytele galite taip pat gardinti košes, troškinius.
Svogūną supjaustykite, apkepinkite aliejuje, verskite į puodą. Į puodą dėkite ir moliūgų tyrę bei kitas supjaustytas daržoves. Užpilkite vandens, kad vos semtų ir virkite iki kol daržovės bus minkštos.
Sutrinkite maisto smulkintuvu ar pertrinkite per sietelį, dėkite druskos, pipirų, pilkite grietinėlės (galima dar pilti vandens, jeigu jums sriuba per tiršta). Dar kartą užvirinkite sriubą.
Patiekite su skrebučiais, žalumynais, pakepintomis moliūgų sėklomis.