- Moliūgas, 700 gramų
- Bulvės (nedidelės), 2 vienetai
- Morka, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnakai, 2 skiltelės
- Grietinėlė (riebi), 50 mililitrų
- Prieskoninės žolelės, 1 arbatinis šaukštelis
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Muskato riešutas, 1 žiupsnelis
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 1 stiklinė
Moliūgų žievę nupjaustykite, juos supjaustykite, gabaliukus suberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ten pat dėkite stambiai pjaustytą svogūną, nuvalytas ir į keletą dalių supjaustytas česnako skilteles. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska pipirais, muskato riešutu, prieskoninėmis žolelėmis. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, apie 15-30 min. (priklauso nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustysite moliūgus, jų sultingumo).
Orkaitėje kepti moliūgai bus labai kvapnūs, jų skonis bus sodresnis.Į puodą sudėkite smulkiai pjaustytą morką, nuskustas ir kubeliais pjaustytas bulves, pilkite vandens (galite pakeisti sultiniu) ir virkite iki kol suminkštės. Vėliau į puodą sudėkite orkaitėje iškeptus, minkštus moliūgus, svogūnus, česnakus. Viską porą minučių pavirkite ir pertrinkite maisto smulkintuvu arba per sietelį.
Trintą sriubą balinkite grietinėle (taip pat tinka ir avižų grietinėlė ar kokosų pienas, jeigu nenorite/ negalite naudoti gyvūninės kilmės produktų), išmaišykite ir dar porą minučių pakaitinkite.
Jeigu sriuba labai tiršta, tai įpilkite dar šiek tiek vandens (arba sultinio), pakaitinkite iki užvirimo.
Sriubą tiekite su žolelėmis, skrebučiais, moliūgų sėklomis.
2021-12-09 11:48