- Svogūnas, 0.5 vieneto
- vidutinės cukinijos, 3 vienetai
- Česnakas, 2 skiltelės
- Vištienos arba daržovių sultinys, 1 litras
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Tarkuotas kietasis sūris, 1 sauja
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite pakankamai nemažais gabalais. Svogūnus ir česnakus supjaustykite. Daržoves sudėkite į sultinį, virkite iki kol užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar apie 20 min. Nukelkite nuo ugnies, sutrinkite maisto smulkintuvu arba virtas daržoves pertrinkite per sietelį. Į sriubą įmaišykite grietinę, pagal skonį gardinkite druska ir pipirais, gerai permaišykite.
Sriubą tiekite apšlakštytą alyvuogių aliejumi, įberkite truputį tarkuoto kietojo sūrio.
Skani, lengvai ir greitai paruošiama sriuba. Galima tiekti su česnakiniais skrebučiais.
2020-09-09 16:38
Ačiū , Aiste <3