- Burokėliai, 4 vienetai
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Morkos, 2 vienetai
- Salierų stiebai, 3 vienetai
- Bulvės, 500 gramų
- Lauro lapas, 1 vienetas
- Čiobreliai, smulkinti arba džiovinti, 1 arbatinis šaukštelis
- Vištienos sultinys, 4 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas nuskuskite ir taip pat susmulkinkite arba sutarkuokite, salierus supjaustykite. Daržoves apkepinkite aliejuje iki kol suminkštės.
Apkepintas daržoves sudėkite į puodą, ten pat dėkite nuluptus ir kubeliais pjaustytus burokėlius, nuskustas ir kubeliais pjaustytas bulves, supilkite sultinį ir dar stiklinę vandens. Dėkite lauro lapą, čiobrelių. Virkite ant vidutines ugnies apie valandą arba iki kol burokėliai bus minkšti. Lauro lapą išimkite.
Sriubą pertrinkite ir pavirkite dar 5 minutes, jeigu sriuba pernelyg tiršta, tai įpilkite truputį vandens arba sultinio, užvirkite. Pagal skonį gardinkite druska ir pipirais.
Tiekite su šaukštu grietinės, smulkintais laiškiniais česnakais.
2015-09-19 01:45