- Bulvių košė, 3 stiklinės
- Česnakas, 2 skiltelės
- Kiaušinių baltymai, 2 vienetai
- Džiūvėsėliai, 1 sauja
- Tarkuotas kietasis sūris, 1 sauja
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Į bulvių košę įmaišykite spaustuku perspausto česnako, pagardinkite druska, pipirais. Galima įmaišyti smulkintų žalumynų.
Kiaušinių baltymus truputį išplakite.
Sūrį sumaišykite su džiūvėsiais.
Iš bulvių košės suformuokite paplotėlius. Juos pamirkykite baltymuose, o tuomet apvoliokite sūrio - džiūvėsių mišinyje.
Paplotėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tuomet apverskite ir grąžinkite į orkaitę dar 10-15 min.
Paplotėlius galima tiekti, kaip užkandį su mėgiamu, gaiviu padažu, salotomis. Tai puikus būdas sunaudoti nuo pietų likusią bulvių košę.