- Saldžios bulvės (batatai), 4 vienetai
- Pomidorų padažas, 1 skardinė
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Pomidorų pasta, 0.5 stiklinės
- Kokosų pienas, 4 valgomieji šaukštai
- Balzaminis arba obuolių actas, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Svogūnų milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Rūkytos paprikos milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Česnako milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Sūris (pasirinktinai), 250 gramų
- Avokadas, 1 vienetas
- Konservuoti avinžirniai, 0.5 stiklinės
- Špinatai, 4 pundeliai
Saldžias bulves nuskuskite, supjaustykite didesniais gabalais ir virkite, kol sumikštės. Užtruksite apie 20 minučių. Tuomet nupilkite vandenį, įberkite šiek tiek pipirų ir druskos, įpilkite kokosų pieno ir sutrinkite masę su trintuvu. (Jeigu norite kietesnio pado ir kad greičiau keptų, galite įdėti kelis šaukštus miltų.)
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir apie 20 minučių kepkite picos padą.Norėdami pagaminti padažą, indelyje sumaišykite 1 šaukštą aliejaus, suberkite prieskonius ir įpilkite pomidorų padažo bei pastos. Ištraukite picos padą iš orkaitės ir tolygiai paskirskykite padažą, tuomet vėl dėkite kepti apie 10 minučių.
Kol kepa picos padas, įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus keptuvėje, supilkite likusį padažą, suberkite avinžirnius ir kepkite 3–5 minutes ant vidutinės ugnies.
Tuomet ant picos paskleiskite avinžirnių mišinį ir suberkite tarkuotą sūrį, bei dar pakepkite orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pica pasidarys traški.Nulupkite avokadą ir supjaustykite gabalėliais ir prieš pat patiekdami patiekalą, padėkite ant picos. Užberkite saujelę špinatų. Jei norite, dar kartą pagardinkite druska, pipirais ar kitais prieskoniais. Mėgaukitės savo gardžia avokadų, avinžirnių ir špinatų pica!