Tradiciniai virti varškėtukai

Tradiciniai virti varškėtukai
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gramų
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Miltai, 150 gramų
  • Cukrus, 50 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir suminkykite lipnoką tešlą. Suformuokite rutulį.

  2. Jį padalinkite į 4 dalis. Iš gautų ketvirčių ant miltuoto stalo suformuokite dešreles. Jas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  3. Varškėčius dėkite į pasūdytą, verdantį vandenį ir virkite iki kol pakils į viršų + dar 5 min.

  4. Minkštučius varškėtukus patiekite su sviestu, grietine, uogiene ar šviežiomis, trintomis uogomis.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Karina
2024-11-15 16:12
Puikus receptas, gavosi tobuli ! Svarbu su miltais nepersistengti Ačiū uz receptą p.s tik gaunasi tobulai pusryčiams dviems žmonėms
Regina
2024-08-06 14:28
Gavosi labai skaniai
Agne
2024-07-31 14:25
Labai gavosi skaniai!
Armis
2024-01-03 22:38
Skaniai gavosi, labai tikęs receptas Bet pridursiu, kad čia labiau dvi porcijos gaunasi, o ne 4. Miltus pyliau iš akies, kaip mama kadaise mokė. Ne per daug. Minkant tešlą dapilt šiek tiek miltų kol tešla nebelipa prie rankų ir viskas.
Asta
2023-12-19 22:38
Na gavosi neblogai, svarbu miltų nepadauginti