Tofu ir skrudintų saldžiųjų bulvių dubenėlis su apelsinų vinigretu

Tofu ir skrudintų saldžiųjų bulvių dubenėlis su apelsinų vinigretu
Ingredientai:
  • Žalias agurkas, 1 vienetas
  • Tofu - sojų varškė, 1 vienetas
  • Žalumynai (įvairūs), 2 pundeliai
  • Saldžiosios bulvės, 2 vienetai
  • Brokoliai, 1 vienetas
  • Rudieji arba baltieji ryžiai, 1 stiklinė
  • Kalendra, 2 saujos
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnako milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Apelsinas, 0.5 vieneto
  • Sojos padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Ryžių actas, 2.5 arbatinio šaukštelio
  • Agavos arba klevų sirupas, 2 valgomieji šaukštai
  • Garstyčios, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Supjaustykite agurką, pašalinkite iš tofu vandenį, jį suslėgdami popieriniu rankšluosčiu, tuomet supjaustykite kubeliais. Supjaustykite bulves nedideliais kubeliais, apie 1 cm storio.

  2. Pasmulkinkite brokolį gabaliukais ir nukoškite verdančiu vandeniu. Išvirkite ryžius, pagal nurodytas instrukcijas pakuotėje. Supjaustykite smulkiai svogūną.

  3. Ant didelės kepimo skardos sudėkite saldžiųjų bulvių kubelius ir gausiai apšlakstykite aliejumi, paberkite druska ir česnako milteliais. Kepkite orkaitėje apie 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje, tuomet apverskite, ir kepkite toliau, kol suminkštės.

  4. Kol kepa bulvės, į didelę keptuvę įpilkite apie 1 šaukštelį aliejaus. Sudėkite tofu kubelius ir gausiai pagardinkite druska bei česnako milteliais ir leiskite virti keletą minučių, švelniai apverskite ir pavirkite dar kelias minutes, tuomet visai tai pakartokite dar kartą.

  5. Paruoškite salotas: sumaišykite žalumynus, svogūną, agurką, įspauskite apelsino sulčių, užpilkite padažus, užberkite prieskonius. Viską patiekite dideliame dubenyje. Skanaus!

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Lukas
» Rašyti komentarą