Tingus chačiapuris

Tingus chačiapuris
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Tarkuotas sūris, 100 gramų
  • Druska
  • Augalinis aliejus
  • Varškė, 400 gramų
  • Truputis sodos arba kepimo miltelių
  • Miltai, 4 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite kiaušinius, miltus, varškę, kepimo miltelius, druską ir cukrų (jeigu varškė rūgšti). Turi išeiti grietinės tirštumo masė.

  2. Pusę tešlos sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą, paskleiskite, pabarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus paskleiskite likusią tešlą.

  3. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 min.

  4. Šis supaprastintas variantas, žinoma, skiriasi nuo originalo, tačiau jis greičiau paruošiamas ir vis tiek išeina labai skanus. Tiks ir pusryčiams, ir priešpiečiams.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Ieva
» Rašyti komentarą