- Tunas (savo sultyse), 1 skardinė
- Avokadas, 0.5 vieneto
- Saliero stiebas, 0.5 vieneto
- Petražolės (kapotos), 2 valgomieji šaukštai
- Nutarkuota citrinos žievelė, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnas, 0.25 vieneto
- Citrinos sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Nuo tuno nuspauskite skystį, pridėkite labai smulkiai pjaustyto svogūno, saliero, petražolių, nutarkuotos citrinos žievelės, dėkite smulkiai pjaustyto avokado, gardinkite druska, pipirais, užtaisykite aliejumi, citrina. Viską gerai ištrinkite šaukštu. Papildomai galite įdėti virto, smulkinto kiaušinio.
Svarbu, kad avokadas būtų gerai prinokęs - maišant salotas jis susitrins ir sujungs visus ingredientus.
Salotų užtepkite ant skrebučių, duoniukų. Galite jomis padengti lavašą, susukti ir supjaustyti suktinukus.
Tai sočios ir maistingos salotos, kurios puikiai tiks pusryčiams ar priešpiečiams.
2015-10-11 21:17