- Švieži jauni bulviukai, 1 kilogramas
- Česnako skiltelės, 3 vienetai
- Druska
- Anakardžių riešutai, 0.5 stiklinės
- Dižono garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
- Alyvuogių aliejus, 0.33 stiklinės
- Smulkinti švieži bazilikai, 1 stiklinė
- Švieži smulkinti krapai, 0.25 stiklinės
- Laiškiniai žesnakai pagal skonį
- Malti juodieji pipirai
- Aitriųjų paprikų dribsniai arba milteliai, 1 žiupsnelis
- Citrinos sultys
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Bulviukus nuplaukite, sudėkite į puodą kartu su česnaku, užpilkite vandeniu, įdėkite šaukštą druskos, užvirinkite ant stiprios ugnies, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir virkite 10-15 minučių. Nusunkite ir palikite pastovėti uždengtame puode 20 minučių. Česnaką atidėkite į šalį.
Riešutus išmirkinkite karštame vandenyje (apie 30 min.), pertrinkite trintuvu su česnaku, garstyčiomis ir aliejumi, jei reikia - įpilkite truputėlį vandens.
Bulves perpjaukite pusiau ir sudėkite į dubenį, ant viršaus supilkite padažą, užberkite žalumynų, druskos, pipirų, paprikų, gerai išmaišykite.
Skanu ir šiltos, ir šaltos!