- Morkos, 200 gramų
- Žalieji žirneliai, 200 gramų
- Bulvės, 350 gramų
- Obuoliai, 3 vienetai
- Citrinos sultys
- Majonezas, 6 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Mėsos sultinys, 250 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Želatina, 20 gramų
- Druska
- Pipirai
- Garstyčios
- Raudonoji paprika
- Petražolės
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite.
Bulves ir morkas išvirkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais.
2-3 obuolius supjaustykite mažais kubeliais ir apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių.
Sumaišykite dubenyje daržoves ir obuolius.
Paruoškite padažą: sumaišykite majonezą, grietinę, garstyčias, druską ir pipirus. Sumaišykite su daržovėmis ir obuoliais.
Į 250 g sultinio sudėkite želatiną, leiskite išbrinkti, pakaitinkite ir išmaišykite, kad ištirptų (nevirinkite). Sumaišykite su daržovėmis.
Išklokite formą maistine plėvele taip, kad galai išsikištų. Sudėkite pusę salotų, per vidurį eilute išdėliokite kiaušinius ir sudėkite likusias salotas. Pridenkite plėvelės kraštais, truputį paspauskite, kad neliktų tuščių ertmių, ir padėkite nakčiai į šaldytuvą sustingti.
Išverskite į lėkštę, nuimkite plėvelę, papuoškite paprika ir žalumynais (arba pagal savo skonį), supjaustykite ir patiekite.
2023-09-24 08:34