- Vištiena (filė, ketvertukai), 1.5 kilogramo
- Svogūnas, 1 vienetas
- Virti kiaušiniai, 4 vienetai
- Želatina, 30 gramų
- Sultinys, 2 stiklinės
- Morka, 1 vienetas
- Druska, pipirai, muskato riešutas
Vištieną, nuluptą svogūną ir nuskustą morką sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos, pipirų (žirneliais), virkite, kol mėsa išvirs.
Mėsą atvėsinkite, atskirkite nuo kaulų ir odos.
Morką, svogūną ir kiaušinius pertrinkie elektriniu trintuvu arba sumalkite mėsmale.
Želatiną ištirpinkite 2 stiklinėse sultinio (kaip tai daryti - skaitykite instrukciją ant želatinos pakuotės).
Vištieną ir kiaušinių masę pertrinkite po truputį pildami sultinį su želatina (jeigu bandysite pertrinti be sultinio, trintuvas gali perdegti). Pagal skonį įberkite druskos ir muskato, gerai išmaišykite.
Sudėkite masę į formeles (galima ir į vieną didelę formą), padėkite į šaldytuvą sustingti bent 2 valandoms.
Paštetas išeina minkštas ir švelnus, tai puiki alternatyva parduotuvinei dešrai. Gaminant taip pat galima įmaišyti šiek tiek kreminio sūrio ir žalumynų.