- Pienas, 1 litras
- Kefyras, 500 mililitrų
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos rūgštis, 1 žiupsnelis
Pieną supilkite į puodą ir kaitinkite, vis pamaišydami suberkite druską. Leiskite užvirti.
Iškart po užvirimo supilkite kefyrą ir skubiai permaišykite. Viską turi sutraukti.
Gautą masę suverskite ant švarios marlės, švelniai apspauskite, suriškite ir palikite nuvarvėti virš kriauklės apie 15 min. Gausis švelni varškė.
Kiaušinio lukštą kruopščiai nuvalykite acte pamirkyta vata - taip sumažinsite salmoneliozės riziką, kadangi kiaušinis naudojamas termiškai neapdorotas. Kiaušinį labai gerai išplakite su žiupsneliu (reikia labai nedaug, žiupsnelio nuo peilio galiuko) citrinos rūgštimi.
Plaktą kiaušinį įmaišykite į gautą varškę ir viską labai gerai išplakite iki purios, vienalytės masės.
Tepamąjį sūrelį galite pagardinti įvairiais priedais - žolelėmis, česnaku, druska, čili pipirais, o taip pat ir valine, razinomis.
2016-11-17 03:54