- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Majonezas, 200 gramų
- Grietinė, 100 gramų
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Miltai, 1.5 stiklinės
- Bet kokios žuvies konservai, 1 skardinė
- Svogūnas, 1 vienetas
- Ryžiai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje.
Išplakite kiaušinius, grietinę, pusę majonezo, sodą (galima negesinti), sudėkite miltus, išmaišykite. Turi išeiti gana tiršta tešla (panašiai, kaip sklindžiams). Supilkite pusę masės į kepimo formą.
Ant viršaus uždėkite sluoksnį ryžių. Sutrinkite šakute konservus, sumaišykite su likusiu majonezu ir smulkintu svogūnu. Sudėkite ant ryžių.
Užpilkite likusia tešla.
Kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie pusvalandį.
Papuoškite daržovėmis pagal savo skonį.
Pyragas išeina labai švelnus ir skanus.