- Avižiniai dribsniai, 1 stiklinė
- Gliaudytos moliūgų sėklos, 0.75 stiklinės
- Gliaudytos saulėgrąžos, 0.33 stiklinės
- Sezamų sėklos, 0.33 stiklinės
- Ispaninio šalavijo sėklos, 3 valgomieji šaukštai
- Aguonos, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 1.2 valgomojo šaukšto
- Klevų sirupas, 1 valgomasis šaukštas
- Vanduo, 0.75 stiklinės
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Dideliame dunebyje sumaišykite dribsnius, sėklas, druską, aliejų, sirupą ir kambario temperatūros vandenį. Palikite išbrinkti 10 minučių.
Suformuokite iš masės gniutulą ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Viršų uždenkite kitu kepimo popieriaus lakštu ir iškočiokite maždaug 3 mm storio lakštą. Popierių nuo viršaus nuimkite, paruošto "blyno" pjaustyti nebūtina.
Kepkite, kol pakraščiai apskrus, apie 15-20 min.
Išimkite iš skardos, ją išklokite nauju kepimo popieriumi, senąjį atsargiai nulupkite nuo savo krekerio ir išmeskite. Krekerį apvertę grąžinkite į skardą ir kepkite dar 15-20 min.
Atvėsinkite skardoje, sulaužykite rankomis ir patiekite.
Stovėti kambario temperatūroje gali iki 1 savaitės, oras turi prieiti.
2019-04-19 14:40