- Didelis prinokęs bananas (nuluptas), 1 vienetas
- Minkštas žemės riešutų arba migdolų sviestas, 0.5 stiklinės
- Medus, 0.5 stiklinės
- Pienas, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilės ekstraktas arba vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Avižiniai dribsniai, 1 stiklinė
- Miltai, 0.5 stiklinės
- Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Soda, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Džiovintos spanguolės, vyšnios, obuoliai arba razinos, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išklokite 2 skardas kepimo popieriumi, papurkškite ar patepkite aliejumi ir atidėkite į šalį.
Dubenyje sumaišykite pertrintą bananą, sviestą, medų, pieną ir vanilę, atskirai sumaišykite dribsnius, džiovintus vaisius, miltus, cinamoną ir sodą. Galiausiai sumaišykite abu mišinius.
Šaukštu dėkite masę į skardas (išeis apie 12 sausainių), paslėkite mentele, kepkite 14-16 minučių, arba kol paruduos. Prieš patiekdami atvėsinkite.
Geras skaidulų ir mineralinių medžiagų šaltinis, tinka pusryčiams arba desertui.
2020-11-23 11:47