Sveikuoliškas ir traškus Budos dubenėlis

Sveikuoliškas ir traškus Budos dubenėlis
Ingredientai:
  • Konservuoti avinžirniai, 1 skardinė
  • „Tamari“ arba sojų padažas, 5 arbatiniai šaukšteliai
  • Šriracha padažas, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Svogūnas, 0.5 vieneto
  • Sezamo sėklos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kukurūzų miltai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanduo, 0.25 stiklinės
  • Ryžių makaronai (vermišeliai), 1 pakelis
  • Agurkas, 0.5 vieneto
  • Morkos, 2 vienetai
  • Pupelės, 0.5 stiklinės
  • Svogūnų laiškai, 1 saujelė
  • Avokadas, 1 vienetas
  • Citrina, 0.25 vieneto
Gaminimo instrukcija:
  1. Užmarinuokite avinžirnius - įdėkite juos į sandarią dėžutę, užpilkite arbatinį šaukštelį „Tamari“ arba sojų padažo, taip pat įpilkite ir „Šriracha“ padažo. Įdėkite sezamo sėklas ir smulkiai pjaustytą, pakepintą svogūno puselę. Palikite marinatą stovėti maždaug 30 minučių, kartais gerai pakratydami.

  2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite avinžirnius apie 2 minutes. Toliau įmaišykite kukurūzų miltus, atskiestus 1/4 puodelio vandens. Pavirkite dar 3-4 minutes ir dėkite į dubenėlį.

  3. 2–3 minutes pamirkykite ryžių vermišelius karštame verdančiame vandenyje. Nuplaukite juos šaltu vandeniu ir nusausinkite, bei taip pat dėkite į dubenėlį.

  4. Paruoškite daržoves. Naudodami specialią daržovių pjaustyklę, plonomis juostelėmis supjaustykite morkas ir agurką. Įdėkite skiltelėmis supjaustytą avokadą, norimos rūšies pupeles ir ant viršaus paberkite smulkintų svogūnų laiškų. Į atskirą indelį įpilkite padažų bei užspauskite ant patiekalo citrinos pagal skonį. Valgykite su lazdelėmis. Skanaus!

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Renata
» Rašyti komentarą