- Įprasti kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Viso grūdo kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Smulkinti riešutai, 0.25 stiklinės
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušinių baltymai, 4 vienetai
- Pasukos, 2.25 stiklinės
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Mėlynės, 2 stiklinės
- Vynuogių sultys, 0.25 stiklinės
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Sumaišykie abiejų rūšių miltus, riešutus, kepimo miltelius ir sodą. Atskirai dideliame dubenyje iki putų išplakite kiaušinių baltymus, įmaišykite į juos pasukas, aliejų, tada po truputį - sausą mišinį.
Į įkaitintą ir riebalais suteptą vaflinę pilkite 2/3-1 stilkinę tešlos, uždenkite ir kepkite neatidarinėdami (kepimo laikas priklauso nuo vaflinės). Išimkite vaflį šakute ir kartokite, kol sukepsite visą tešlą.
Patiekite su mėlynių padažu: į puodą įberkite 1 stiklinę šviežių arba šaldytų mėlynių, supilkite sultis, sudėkite medų, kaitinkite, kol ant puodo šonų susidarys burbuliukai, šiek tiek atvėsinkite ir pertrinkite elektriniu trintuvu iki vienalytės masės. Įmaišykite likusią stiklinę uogų ir patiekite su vafliais.