- Kvietiniai miltai, 1.75 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Soda, 1.25 arbatinio šaukštelio
- Dideli sunokę bananai, 3 vienetai
- Kokosų drožlės, 0.5 stiklinės
- Aliejus, 0.5 valgomojo šaukšto
- Rudasis cukrus, 0.5 stiklinės
- Kiaušinių baltymai, 3 vienetai
- Pasukos, 2 valgomieji šaukštai
- Natūralus graikiškas jogurtas (neriebus), 0.25 stiklinės
- Apelsinų sultys, 0.25 stiklinės
- Vanilės ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Atskirai pertrinkite bananus ir sumaišykite juos su cukrumi, vanilės ekstraktu (arba vaniliniu cukrumi), tada įmaišykite baltymus, o galiausiai - aliejų. Po truputį įmaišykite sausą mišinį.
Sudėkite graikišką jogurtą ir supilkite apelsinų sultis. Puresniam pyragui galima įmaišyti 2 šaukštus pasukų, o jei norite, kad duona būtų standesnė - keiskite pasukas pienu.
Galiausiai įmaišykite kokosų drožles. Tešlą supilkite į riebalais suteptą kepimo formą, pabarstykite 2 šaukštais kokosų drožlių ir kepkite orkaitėje 50-60 minučių, kol gražiai pagels. Ar duona iškepė, galima patikrinti dantų krapštuku (jis turi likti švarus).
Idealiai tinka pusryčiams. Išeina maždaug 16 riekučių, kiekviena iš jų turi apie 115 kcal.