Sušio receptas

Sušio receptas
Ingredientai:
  • Ryžiai, 200 gramų
  • Vanduo, 300 mililitrų
  • Ryžių actas, 50 mililitrų
  • Sojos padažas, 150 mililitrų
  • Jūros dublių lapai, 2 vienetai
  • Rūkyta lašiša, 100 gramų
  • Vasabi, 1 valgomasis šaukštas
  • Agurkai, 2 vienetai
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Marinuoti imbierai, 3 gabalai
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplaukite ryžius po tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Leiskite jam užvirti, sumažinkite temperatūrą ir virkite dar 20 minučių. Kai ryžiai išvirs, palikite juos uždengtus 5 minutėms.

  2. Sumaišykite ryžių actą, cukrų ir druską (alite šiek tiek pakaitinti, kad geriau maišytųsi), užpilkite ant ryžių, išmaišykite ir leiskite ataušti.

  3. Ant bambukinio padėkliuko padėkite dumblių lapą. Ant jo plonu sluoksniu paskleiskite ryžius. Palikite 2-3 cm kraštą užklijavimui.

  4. Per visą ilgį dėkite Vasabi krienų (jų reikia labai nedaug), pusę lašišos ir agurko normos (kita pusė liks antrai porcijai).

  5. Vyniokite panaudodami bambukinį padėkliuką. Dalį palikto dumblių lapo krašto patepkite vandeniu, kad ji priliptų (užklijuokite). Tuomet patepkite visą sušį ir supjaustykite jį gabaliukais.

  6. Patiekite sojų padažu, krienais ir marinuotu imbieru (Vasabi dėkite į sojos padažą, imkite suši su lazdelėmis, pamirkykite sojos padaže, o tarp sušio gabalėlių užkąskite marinuotu imbieru).

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Lidija
» Rašyti komentarą