- Kalakuto krūtinėlė, 400 gramų
- Česnakas, 2 skiltelės
- Pipirai, paprikos milteliai, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 sauja
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Į didesnį puodą pilkite tiek druskos, kad vanduo būtų sūrus, tačiau kartumo neturėtų jaustis, tad nepersistenkite. Į sūrymą merkite kalakutienos krūtinėlę ir mirkykite 2 - 2,5 valandos.
Česnaką labai smulkiai sukapokite, sumaišykite su paprikos milteliais, pipirais. Galite pasirinkti ir kitokius prieskonius, įvairias žoleles. Sumaišykite su aliejumi, kad gautumėte pastos konsistencijos masę. Ja aptepkite iš sūrymo ištrauktą, nusausintą kalakutienos krūtinėlę.
Prieskoniais ištrintą kalakutieną dėkite ant folijos lakšto ir 15-20 min. kepkite maksimaliai (iki 250C įkaitintoje orkaitėje). Tuomet orkaitę išjunkite, o kalakutieną palikite viduje bent 2 valandoms, o geriausiai - pernakt. Jokiu būdu neatidarinėkite orkaitės durelių!
Šiuo būdu galite ruošti ir kitą mėsą. Taip paruošta mėsa puikiai tinka sumuštiniams, salotoms.
2023-09-24 08:39