- Lašiša, 300 gramų
- Didelės bulvės, 4 vienetai
- Dideli svogūnai, 2 vienetai
- Sviestas, 60 gramų
- Grietinėlė (galima pakeisti pienu), 1 stiklinė
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Žalumynai, 1 pundelis
Bulves nuskutame. Supjaustome stambesniais kubeliais, užpilame tiek vandens, kad vos semtų, vandeniui užvirus paverdame dar 10 min.
Kol apverda bulvės gilioje keptuvėje išlydome sivestą. Jame apkepiname labai plonais, veik permatomais pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Svogūną kepinkite apie minutę. Tuomet į keptuvę suverskite apiplautą, stambesniais gabaliukais pjaustytą žuvį be odos. Pakepinkite dar apie minutę. Galite naudoti ir žuvies rinkinį sriubai - tuomet žuvies gabaliukus apvirkite, šakute nuimkite visą žuvytę ir ją naudokite. O vandenyje, kuriame apvirėte žuvį, galite virti bulves.
Keptuvės turinį su sviestu, žuvimi ir svogūnais suverskite į puodą su bulvėmis. Ir virkite dar apie 10-15 min. ant vidutinės ugnies. Tuomet supilkite grietinėlę ir virkite dar 5 min.
Galiausiai įberkite pipirų, drukos. Permaišykite, puodą nukaiskite ir leiskite pastovėti 5-10 min.
Sriubą tiekite papuošę krapais ar petražolėmis.
2020-10-31 10:29