Suomiška mėlynių šaltsriubė

Suomiška mėlynių šaltsriubė
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Šviežios arba šaldytos mėlynės, 400 gramų
  • Vanduo, 1.5 stiklinės
  • Skystas medus, 2 valgomieji šaukštai
  • Kukurūzų krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Maltas cinamonas, 1 žiupsnelis
  • Maltas muskatas, 1 žiupsnelis
  • Maltas kardamonas, 1 žiupsnelis
  • Natūralus jogurtas
Gaminimo instrukcija:
  1. Į puodą sudėkite mėlynes ir prieskonius, užpilkite vandeniu, užvirinkite, virkite ant vidutinio stiprumo ugnies 5 minutes.

  2. Nukaiskite, krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje šalto vandens ir įmaišykite į mėlynių sriubą. Vėl užvirinkite, pamaišydami kaitinkite dar kelias minutes, kol sutirštės.

  3. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, įmaišykite skystą medų ir patiekite su natūraliu jogurtu ar neriebia grietine ar grietinėle.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Rasa
» Rašyti komentarą