- Duona, 8 riekės
- Grūdėta varškė , 250 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Lašiša (sūdyta), 80 gramų
- Burokėliai (virti), 2 vienetai
- Krapai, 1 pundelis
- Citrina, 1 vienetas
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Kiaušinius kietai išvirkite.
Atsargiai nuspauskite skysčiaus perteklių iš varškės. Virtus burokėlius supjaustykite smulkiai kubeliais, juos sumaišykite su varške, į masę dėkite truputį smulkiai sukapotų krapų, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais.
Vietoje duonos galite naudoti orkaitėje paskrudintus lavašo gabaliukus, trapučius, duoniukus ar pan. Ant riekelių dėkite varškės ir burokėlių masės, ploną lašišos juostelę ir ploną kiaušinio riekelę, papuoškite krapų šakele.
Patiekite su citrinos skiltele - sumuštinius galima valgyti apliejus trupučiu citrinos sulčių.
2015-12-23 23:26