Sumuštiniai su falafeliais ir daržovėmis

Sumuštiniai su falafeliais ir daržovėmis
Ingredientai:
  • Konservuoti avinžirniai, 2 skardinės
  • Svogūnas, 0.5 galvos
  • Česnako skiltelės, 2 vienetai
  • Miltai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kalendros sėklos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kuminas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Petražolė (šviežia arba džiovinta), 1 arbatinis šaukštelis
  • Čili pasta (nebūtina), 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Citrina, 1 vienetas
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Malti juodieji pipirai, 2 žiupsneliai
  • Norimi žalumynai, 1 sauja
  • Pomidorai, 2 vienetai
  • Violetinis kopūstas, 100 gramų
  • Norimas padažas (arba humusas), 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Pitos duonelė, 6 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Popieriniu rankšluoščiu nusausinkite avinžirnius. Sutrinkite avinžirnius,česnaką, miltus, kalendrų sėklas, kuminą, petražolę, čili pastą, druską, pipirus ir citrinos sultis trintuvėje.

  2. Formuokite falafelius ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę, iki 200 °C, maždaug 20 minučių.

  3. Kol kepa falafeliai, pasipjaustykite svogūną, pomidorus, kopūstą, pasiruoškite pitos duoneles.

  4. Dėkite į duoneles norimą daržovių kiekį, žalumynus, falafelius, užpilkite padažo arba humuso, suvožkite duoneles iš abiejų pusių. Skanaus!

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Modestas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Karolina
2021-04-08 20:21
Tai gal padažo receptą įkeltumėt. Nuotraukoje atrdo geras padažas, bet recepte nėra nieko paminėta