- Konservuoti avinžirniai, 2 skardinės
- Svogūnas, 0.5 galvos
- Česnako skiltelės, 2 vienetai
- Miltai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kalendros sėklos, 1 arbatinis šaukštelis
- Kuminas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Petražolė (šviežia arba džiovinta), 1 arbatinis šaukštelis
- Čili pasta (nebūtina), 0.5 arbatinio šaukštelio
- Citrina, 1 vienetas
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Malti juodieji pipirai, 2 žiupsneliai
- Norimi žalumynai, 1 sauja
- Pomidorai, 2 vienetai
- Violetinis kopūstas, 100 gramų
- Norimas padažas (arba humusas), 4 arbatiniai šaukšteliai
- Pitos duonelė, 6 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 3
Popieriniu rankšluoščiu nusausinkite avinžirnius. Sutrinkite avinžirnius,česnaką, miltus, kalendrų sėklas, kuminą, petražolę, čili pastą, druską, pipirus ir citrinos sultis trintuvėje.
Formuokite falafelius ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę, iki 200 °C, maždaug 20 minučių.
Kol kepa falafeliai, pasipjaustykite svogūną, pomidorus, kopūstą, pasiruoškite pitos duoneles.
Dėkite į duoneles norimą daržovių kiekį, žalumynus, falafelius, užpilkite padažo arba humuso, suvožkite duoneles iš abiejų pusių. Skanaus!
2021-04-08 20:21