- Garstyčios, 1.5 valgomojo šaukšto
- Maistinės mielės, 1.5 valgomojo šaukšto
- Humusas, 1 valgomasis šaukštas
- Perspaustos česnako skiltelės, 3 vienetai
- Vanduo, 0.25 stiklinės
- 1 citrinos sultys
- Sojų padažas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Lapinio kopūsto (kale) gūželė, 1 vienetas
- Romaninių salotų gūželė, 1 vienetas
- Virta kynva (bolivinės balandos), 1 stiklinė
- Kajeno pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Riekutėmis supjaustytas avokadas, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Pasiruoškite salotų užpilą: dubenyje sumaišykite garstyčias, mieles, humusą ir česnaką, supilkite vandenį, sultis, sojų padažą, aliejų ir kajeno pipirus, išmaišykite.
Dideliame dubenyje sumaišykite suplėšytus salotų lapus ir užpilkite paruoštu užpilu. Patiekite su avokadų riekutėmis.
Toks salotų variantas turi beveik perpus mažiau kalorijų nei tradicinės Cezario salotos (vienoje porcijoje paprastai būna apie 440-470 kcal, šiuo atveju - tik 235 kcal).