- Vidutinio dydžio cukinijos, 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, malti juodieji pipirai
- Tortilijos arba lavašas, 4 vienetai
- Humusas, 250 gramų
- Kepinti kedrų riešutai, 25 gramai
- Špinatai, 55 gramai
- Nedidelė supjaustyta raudona paprika (be sėklų), 1 vienetas
- Raudonasis svogūnas (susmulkintas), 50 gramų
- Susmukkinti mėtų lapeliai, 25 gramai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Supjaustykite cukinijas išilgomis 0.5 cm storio riekutėmis. Įkaitinkite keptuvą, keptuvę arba grilį, cukinijas patepkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, ir apkepkite iš abiejų pusių maždaug po 4 minutes, kol suminkštės ir apskrus.
Totilijas (arba 23 cm skersmens paplotėlius, supjaustytą lavašą) aptepkite humusu, pabarstykite riešutais. Ant viršaus sluoksniuokite keptas cukinijas, špinatus, supjaustytą papriką ir svogūną.
Pabarstykite mėtomis, susukite ir patiekite.
Lengvai ir greitai paruošiamas, sveika ir skanu. Patiks visai šeimai!