- Bulvės, 8 vienetai
- Česnakai, 4 skiltelės
- Sviestas, 30 gramų
- Aliejus, 40 mililitrų
- Rozmarino šakelės, 2 vienetai
- Druska, 1 žiupsnelis
Bulvių neskuskite, bet kruopščiai nušveiskite. Išvirkite su lupenomis, nepervirkite. Atidėkite ir palaukite, kol atvės.
Kiekvieną bulvę viršuje įpjaukite ir truputį paspauskite peiliu ar šaukštu, kad šiek tiek susitrintų viršus.
Aliejų supilkite ant kepimo formos dugno. Ant dugno išdėliokite nedidelėmis riekelėmis pjaustytus česnakus. Į formą išdėliokite bulves patrinta puse į viršų. Svarbu, kad bulvės būtų išdėliotos vienu sluoksniu. Tarp bulvių įkiškite rozmarino šakelių gabaliukus (galima pabarstyti džiovintu rozmarinu, reikėtų 2 šaukštelių). Ant bulvių uždėkite sviesto gabaliukus.
Bulves kepkite iki 180-200C įkaitintoje orkaitėje iki kol išsilydys sviestas, bulvės šiek tiek paskrus (kepkite iki norimo paskrudimo). Iškeptas bulves pagal skonį pabarstykite druska.
Labai skanios ir kvapnios bulvės. Galima patiekti kaip garnyrą arba kaip pagrindinį patiekalą su jogurto (į jogurtą be priedų įtarkuokite agurką, dėkite smulkintų krapų, druskos, pipirų, česnako, pilkite šlakelį alyvuogių aliejaus) ar varškės padažu (varškę ištrinkite su jogurtu ar liesa grietine, pagardinkite žalumynais, česnakais, druska, pipirais, galima įmaišyti smulkiai pjaustyto agurko, ridikėlių).
2017-12-25 01:11