- Vidutinio dydžio bulvės, 3 vienetai
- Didelis svogūnas, 1 vienetas
- Kekiniai pomidorai, 5 vienetai
- Alyvuogių aliejus
- Druska
- Pipirai
- Rozmarinai
- Česnakas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Bulves nuskuskite, nuplaukite, perpjaukite į 4 dalis ir sumeskite į vandenį, kad nepatamsėtų.
Įpilite į karščiui atsparų puodą alyvuogių aliejaus, sudėkite popieriniu rankšluosčiu apsausintas bulves, nuluptą ir supjaustytą svogūną, perpjautus į 4 dalis pomidorus.
Pagal skonį pabarstykite smulkiai supjaustytu česnaku, druska, pipirais ir rozmarinais, gerai išmaišykite ir kiškitei į įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite apie 30 minučių, kartais pamaišykite.
Patikrinkite, ar bulvės iškepė, jeigu taip - šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Idealiai tinka prie mėsos patiekalų, tačiau galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą.