- Vištų ketvertukai arba blauzdelės, 800 gramų
- Aliejus, 30 mililitrų
- Druska
- Pomidorai, 200 gramų
- Raudona ir geltona paprikos, 2 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Rozmarinų šakelės, 3 vienetai
- Malti juodieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Vyšniniai pomidoriukai, 200 gramų
- Česnako skiltelės, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Vištieną pasūdykite ir apkepkite aliejuje, kol užsidės graži plutelė.
Sudėkite į kepimo formą.
Nuplaukite ir nusausinkite daržoves. Pomidorus supjaustykite kubeliais, paprikas - vieną kubeliais, kitą juostelėmis. Susmulkinkite česnaką, svogūną ir truputį rozmarino.
Keptuvėje, kurioje kepė vištiena, apkepkite svogūną, kol taps permatomas, tada sudėkite pomidorus ir paprikas. Baigiant gaminti, suberkite česnaką ir rozmarinus.
Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Susidariusiu padažu apipilkite vištieną, ant viršaus išdėliokite paprikos juostales ir vyšninius pomidorus, papuoškite pora rozmarinų šakelių.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.